گروه فنی و مهندسی مدیا با بهره گیری از توان مهندسین با تجربه با بهره گیری از بروز ترین روشهای طراحی، برنامه ریزی و اجرا، بر اساس نیاز کارفرمایان کلیه مراحل پروژه های عمرانی را با رویکرد زمان کوتاه ، هزینه کم و کیفیت بالا با بهره گیری از متخصصان مربوطه ارائه می نماید.
این مجموعه با پشتوانه تخصص در بخش های مختلف پروژه های عمرانی ساختمان به صورت کلی ( مدیریت پیمان ) و جزئی آماده ارائه خدمات به شما بزرگواران میباشد.
این خدمات شامل صفر تا صد اجرای یک پروژه از فوندانسیون تا بهره برداری و تحویل نهایی پروژه میباشد.
پیمانکاری ساختمان
به شرکت یا گروهی از سازمان ها که با کارفرما یا شرکت ها قرارداد امضاء می کند تا یک پروژه را از صفر تا تحویل نهایی به انجام میرسانند.دامنه خدمات وی میتواند شامل مهندسی و طراحی، تهیه مدارک فنی، (پیگیری) ساخت و نصب تجهیزات، ساختمان و اجرا، نصب و پیش راه اندازی، راه اندازی، مدیریت پیمان، تحویل موقت ودائم و حتی بخشی از مرحله بهرهبرداری باشد.
پیمانکاری ساختمان با مدیریت پیمان
روش به کار گرفته شده برای پیمانکاری ساختمان در گروه فنی و مهندسی مدیا ، مدل قراردادی مدیریت پیمان است. در پیمانکاری ساختمان به روش مدیریت پیمان ، با شخص حقیقی یا حقوقی برای اجرای صفر تا صد ساختمان قرارداد بسته شده و دستمزد پیمانکار به صورت درصدی از هزینه ساخت، دستمزدها، تامین مصالح و … پرداخت می گردد. در روش مدیریت پیمان ، کارفرما در ابتدا تنها هزینه های نیروی انسانی، ماشین و مصالح را بر اساس پیش فاکتورهای ارائه شده از طرف پیمانکار ساختمان پرداخت کرده و هیچ گونه هزینه اضافی پرداخت نمی نماید. پیمانکاری ساختمان به روش مدیریت پیمان یا همان درصدی موجب کاهش چشمگیر کلیه هزینه ها می شود.
در پیمانکاری ساختمان به روش مدیریت پیمان ، تمامی پرداخت ها از سوی کارفرما بوده و پیمانکار درصدی از کل هزینه اجرای پروژه را دریافت می نماید. از مزیت های این روش این است که کارفرما در انتخاب و خرید مصالح ساختمانی آزادی عمل بیشتری داشته و با توجه به بودجه خود اقدام به خرید مصالح می نماید.
درصد پیمانکاری ساختمان
درصد پیمانکاری ساختمان با توجه به هر قرارداد متفاوت است. نوع و حجم پروژه تعیین کننده درصد پیمانکاری ساختمان می باشد. به طوری که هرچه پروژه بزرگتر باشد، درصد پیمانکاری ساختمان و دستمزد نهایی پیمانکار افزایش می یابد. به طور کلی مقدار درصد پیمانکاری ساختمان چیزی در حدود ۱۰ تا ۱۷ درصد و در پروژه های ویلایی حدود ۱۵ تا ۲۲ درصد می باشد. درصد پیمانکاری ساختمان با توجه به نوع توافق بین طرفین قابل تغییر است.
نوع نقشه های اجرایی و پلان ساختمان نیز تعیین کننده درصد پیمانکاری ساختمان است. عامل دیگر تاثیرگذار بر درصد پیمانکاری ساختمان ، شرایط آب و هوایی و مقدار مسافت پروژه می باشد.
پیمانکار ساختمان مسئول اجرای پیمان
انجام پروژه ساختمانی به این صورت است که عملیات از سمت کارفرما یا همان مقاطعه دهنده که ممکن است یک شخص حقیقی یا حقوقی باشد، به وسیله یک پیمان نامه، به شخص حقیقی یا حقوقی با نام پیمانکار یا مقاطعه کار واگذار می شود. به طور کلی پیمانکار به دو گروه پیمانکار عمومی و جزء دسته بندی می شود. در واقع پیمانکار عمومی فرد حقیقی یا حقوقی است که با شخص یا سازمان دیگر قرارداد امضا می کند تا پروژه را طبق قرارداد پیمانکاری ساختمان و بر اساس پروژه اجرا نماید. پیمانکار جزء نیز شخصی حقیقی یا حقوقی است که برای اجرای قسمتی از پروژه بزرگتر با پیمانکار عمومی قرارداد می بندد.
نماینده کارفرما نیز همان حکم کارفرما را خواهد داشت. پیمان در واقع همان قرارداد مکتوب میان کارفرما و پیمانکار ساختمان است. این قرارداد ممکن است مستقیما بین کارفرما و پیمانکار اصلی و یا میان پیمانکار اصلی و پیمانکار فرعی بسته شود. در هر صورت مسئولیت اجرا بر دوش پیمانکاری است که تعهد را امضا می کند. بنابراین پیمانکار اصلی ساختمان می تواند اجرای بخشی از پیمان را به پیمانکار فرعی واگذار کند.
در بعضی پروژه ها “صاحب کار” وجود دارد. در واقع صاحب کار شخص حقیقی یا حقوقی است که مالکیت پروژه را دارد. اگر اساس را ماده اول قانون کار لحاظ کنیم؛ صاحب کار در صورتی که پروژه را به یک یا چند پیمانکار بسپارد، یا در واقع اقدام به استخدام پیمانکار ساختمان برای هر کدام از بخش های پروژه کند، کارفرما نامیده می شود و اگر ماده ۲ قانون کار را لحاظ کنیم صاحب کار می تواند در کارگاه متعلق به خود تعدادی کارگر را به کار مشغول کند.
وظایف پیمانکار
یک پیمانکار وظیفه تامین نیرو برای کار وسایل و تجهیزات مهندسی و همچنین ابزارآلات و خدمات لازم برای ساخت پروژه را برعهده دارد در حقیقت یک پروژه یک برنامه اصلی دارد که تمام فعالیت ها را همراه با توزیع زمان و بودجه با برنامه ریزی دقیق به اتمام میرسانند.
برنامه گروه پیمانکاری :
۱. برنامهریزی برای پیشبردن پروژه ساخت و ساز
۲. برنامهریزی از استخدام کارکنان تا تعیین یک جدول زمانی مرحله به مرحله که تمامی فعالیتهای لازم از ابتدا تا انتهای پروژه را در برگیرد
۳. پیمانکار در اجرای کلیه مراحل اجرایی ساختمان باید پایبند به نقشههای فنی و اجرایی تهیه شده باشد
۴. پس از بررسی نقشههای اجرایی در صورتی که مشکلی برای اجرا وجود داشت پیمانکار باید موارد لازم را با مشاور یا کارفرمای پروژه مطرح کند.
۵. پیمانکار ساختمان بایستی تمامی قوانین و ضوابط مربوط به ساختوساز را بداند و توجه داشته باشد که بسته به مکان و زمان ساخت و ساز، قوانین ممکن است متفاوت باشند.
۶. از وظایف پیمانکار میباشد که توجه داشته باشد همه اقدامات در راستای ساخت و ساز به شیوهای قانونمند انجام میشوند.
۷. در حین انجام پروژه، پیمانکار ساختمان مسئول بازبینی و نظارت بر پیشرفتها و تغییرات میباشد.
۸. پیمانکار بایستی پروژه را از نزدیک دنبال کند و در صورت لزوم تغییرات لازم را اعمال نماید.
۹. پیمانکار موظف به رعایت کلیه مقررات ایمنی و مسئولیت در برابر بروز هر نوع حادثه میباشد.
۱۰. رعایت تمامی موارد مربوط به حفظ امنیت کارگاه و تهیه وسایل خدماتی و حفاظتی برای کارگران برعهده پیمانکار پروژه است
پیمان نامه میان پیمانکار ساختمان و کارفرما
در متن قرارداد پیمانکاری ساختمان ، مشخصات طرفین به صورت دقیق ثبت می شود، مدت زمان و موضوع پیمان مشخص می گردد و مبلغ نیز تعیین خواهد شد. علاوه بر این تعهداتی که پیمانکار و کارفرما دارند و اختیاراتی که هر کدام می توانند داشته باشند به صورت جزء به جزء و دقیق مشخص می شود. بخشی نیز مربوط به فسخ قرارداد و یا خاتمه پیمان است. تمامی پیش بینی های لازم در این خصوص باید انجام شود تا حتی در صورت بروز اختلاف به قرارداد پیمانکاری ساختمان مراجعه شود.